fbpx

Videó vágás kezdőknek

Videó Vágás kurzus

Mixlevivel

Miért tanulj meg videót vágni?

Ma már mindenki fotós és videós, a közösségi média tele van vizuális tartalmakkal, a videók pedig mindenhol jelen vannak. A felhasználók 78%-a néz hetente online videókat, ebből 55% minden nap. Bármelyik platformon is vagy jelen, már bizonyára megtapasztaltad, hatalmas a verseny. Ahhoz, hogy a tömegből ki tudj tűnni, valami extrára van szükséged, ehhez pedig a legjobb út, ha minőségi videókat tudsz készíteni!

Miért kell ehhez a Premiere Pro?

Az egyszerű telefonos alkalmazásokkal nem fogsz tudni aprólékos műveleteket végrehajtani, precízen zenére vágni, a látványos trükkökről nem is beszélve. A Premiere Pro az egyik legelterjedtebb vágó program, nagyon sokan használják, ráadásul kompatibilis a többi Adobe termékkel, ezért, ha például egy grafikát szeretnék a videódba illeszteni, gond nélkül behúzhatsz egy Photoshop fájlt a Premierebe, a kompatibilitás ma nagy kincs szerintem. Ha tartalom marketinggel foglalkozol, esetleg Instagramra, Tiktokra készítesz videókat, akkor is jobban jársz a Premiere Proval, mert egyszerűen készíthetsz benne látványos feliratokat, vagy effekteket, és még platform specifikus export beállításokat is találsz a programban!

Mit tanulhatok ezen a kurzuson?

A videó vágás alapjaira foglak megtanítani és egy kicsit többre is. Megosztom eddigi tapasztalataimat is, még azt is megmutatom, hogy érdemes rendszerezni a fájljaidat, hogy 5 év múlva is megtaláld őket és gond nélkül megnyithass egy régi projektet. Természetesen a program felületét, az ablakok elrendezését is elmagyarázom, megtanítalak az egyszerűbb vágási műveletekre, az audióval való munkára, néhány haladóbb technikára és természetesen a kész videó kiexportálására is, különböző minőségekben. A tanfolyam pontos felépítését lentebb is láthatod majd.

Kiknek ajánlom a kurzust?

Ez a kurzus megfelelő választás annak, aki csak hobbi szinten szeretne vágni, esetleg kiegészítő tudásként tekint rá, mondjuk marketingesként, de annak is ajánlom, aki profi vágóvá szeretne válni idővel, mert a tanfolyam úgy van felépítve, hogy megfelelő alapokat adjon, amire később akár tovább is lehet építkezni.

Miért éri meg?

A tanfolyam egyik legnagyobb erénye a struktúráltsága! Rendszerbe szerkesztve, fokozatosan felépítve kapod meg a tudásanyagot.
Mindemellett letölthető segédanyagokat is kapsz, így ugyanazokon a videókon gyakorolhatsz, amelyeken én magam is bemutatom a különféle eszközöket, effekteket!
Manapság már rengeteg oktató videót találhatsz a neten is, ám ezeket neked kell összevadásznod, ami önmagában is időt vesz igénybe, de ami még nehezebbé teszi az efféle tanulást, hogy számtalan dolog létezéséről nem tudsz még, így rákeresni sem fogsz, tehát megtanulni sem fogod…
Tehát, ha ezt a kurzust végzed el, garantáltan nem marad ki semmi fontos, valamint rengeteg időt is megspórolhatsz és gyakorlatilag 5 óra alatt megtanulhatod a vágás alapjait!

Hogy épül fel?

A filmezés, videózás sokkal összetettebb dolog, mint elsőre gondoltam, mikor én kezdtem megtanulni. Az évek alatt számtalan különböző összetevőjét tanultam meg és ezt a kurzust is úgy raktam össze, hogy moduláris szerkezetével megkönnyítse számodra is a vágás különböző elemeinek megtanulását.

Hét témakörbe csoportosítottam a leckéket, és már az első két modul elvégzése után képes leszel egyszerűbb videókat vágni, a további témakörökben pedig egyre haladóbb techikákat fogok tanítani, hogy fokozatosan egyre profibb anyagokat készíthess el.

Később pedig bármikor visszatérhetsz egy-egy témakörhöz, ha úgy érzed ismétlésre van szükséged!

1. Első lépések

A fájljaid rendszerezésétől a programba importálásig.

2. Vágás alapok

Az idővonal létrehozása, a videók hasznos részeinek kivágása, snittek egymáshoz igazítása.

3. Átmenetek

A snittek közötti vágások elrejtése különféle átmenetekkel.

4. Feliratok

Címek és egyéb feliratok elhelyezése a videóban.

5. Hang és zene

Zajszűrés, a zene megvágása és egyéb audio műveletek.

6. Finomhangolás

Utolsó simítások, végső effektek elhelyezése.

7. Exportálás

Végső, bárki számára lejátszható videó kiexportálása, különböző beállításokkal.

Vélemények a kurzusról

Nemrég végeztem vele. Nekem nagyon hasznos volt kezdőként. Szerintem egy nagyon jól érthető, jól felépített, tömör oktatóanyag lett.
Már várom a fényeléssel foglalkozót 🙂
Magda Tamás

Nagyon érthető amiket mond, átlátható ahogy magyarázza és nagyon segítőkész Levi. Bármi kérdésem van, nagyon alaposan válaszol rá. Ajánlani tudom bárkinek, nagyon könnyű tanulni vele! 🙂

Antal Noémi

Szuper volt! Hatalmas alázattal vagy a szakma iránt, ami egyértelműen látszik is. Élveztem az összes videót egytől-egyig. Rengeteg új dolgot tanultam. Nagyon szépen köszönöm Levi!

Szabó András

A tanfolyamban gyakorlati példákkal nyertem el a videóvágás alapjait, és most ezzel a programmal szerkesztek és igyekszem egyre jobb videókat készíteni.
Levit és az általa készített oktató programot csak ajánlani tudom, ha elindultál ezt az úton.
Rengeteg segítséget és tudást kaphatsz, hogy megvalósítsd az elképzeléseidet.

Csürke Csaba

A tanfolyam elvégzéséhez szükséges eszközök:

  • Adobe Premiere Pro (lehetőség szerint 2018, vagy újabb verzió
  • a program futtatásához megfelelő számítógép (minimum specifikációk: többmagos 64-bit CPU, 8GB RAM, 9GB tárhely, 2GB video kártya) 
  • internet kapcsolat a videók lejátszásához és a példafájlok letöltéséhez

Miért éri meg?

  • struktúrált tanfolyam
  • 5 óra alatt megtanulhatod a vágás alapjait
  • magyarul
  • felteheted a kérdéseidet

Vágj bele!

Nagyon örülök, ha úgy döntesz belevágsz, mert nagyon jó érzés minden egyes alkalommal, ha sikerült valakit közelebb segítenem az álmához! Ha a filmezés bármely részével is szeretnél foglalkozni, idővel kollégák leszünk, aminek nagyon örülni fogok! Élvezetes és gyors tanulást kívánok neked!

19900 Ft

Csomagban még nagyobb kedvezményhez juthatsz!

Amennyiben a Vágás és Fényelés kurzusaimat együtt veszed meg, további kedvezményt tudok neked adni!

Gyakran ismételt kérdések

Melyik Premiere Pro verziót használod a kurzusban?

A Premiere Pro 2020 verziót használom, előfizető vagyok, így a lehető legfrissebbet használtam a kurzus felvételekor is, 2020 júniusában.

Milyen hosszú az anyag?

Néhány perc híján 5 óra, összesen 28 lecke, 7 témakörbe rendezve.

Számít, hogy Windowst, vagy Macet használok?

Nem, minden lecke mellé ki vannak gyűjtve mindkét platform billentyű parancsai.

Teljesen kezdő vagyok, érdemes belevágnom?

Abszolút, a tanfolyamot neked készítettem! Mindent elmagyarázok, még azt is, hogy érdemes a fájljaidat rendszerezni, bemutatom a program kinézetének testre szabását, a vágás folyamatait pedig logikusan végigvezetve az egyszerűbb műveletektől a profibb megoldásokig.

Van már némi tapasztalatom a vágás terén, nekem is érdemes belevágnom?

Ha csak egyszerűbb műveletekig jutottál, akkor mindenképp! Bár kezdőknek készült a tanfolyam, szó van benne a haladóbb témákról is, például, animált feliratokról, számtalan műveletről az audióval kapcsolatban, keyframekről, maszkolásról, és egy kis fényelésről is!

Rólam

Mixlevi vagyok és 2013-ban szerettem bele a videó készítésbe ez a szerelem pedig azóta is töretlen!
Rengeteget köszönhetek ennek a szakmának, életem legjobb döntése volt, hogy belevágtam! Az volt az álmom, hogy utazó filmes legyek és azóta volt szerencsém végigfilmezni Európa számtalan országát és eljutottam Ázsiába, Afrikába is. Készítettem útifilmeket, reklám videókat, rendezvény beszámolókat, operatőrködtem az RTL Klub Havazin című műsorában is és már jónéhány éve rendszeresen készítek vlogokat is.
Úgy érzem eljött az ideje, hogy most már én is segítsek másoknak, hogy hasonló utat járhassanak be.